Upload tool

Release informatie

Clone.nl verkoopt allerlei platen via zijn website. Deze komen van verschillende leveranciers waaronder platenlabels en distributeurs. De informatie kwam tot voor kort via e-mail en de leveranciers moesten geduldig wachten tot de medewerkers tijd vonden om de informatie aan de online database toe te voegen. Tot die tijd verscheen de release niet op de website en kon ook niet via distributie worden verkocht. Informatie moest bovendien regelmatig achteraf worden bijgewerkt nadat de release online gezet was. Veel tijd ging verloren aan het verzamelen van de juiste gegevens en het corrigeren van de informatie.

Upload tool

Op verzoek van Clone is een online applicatie gebouwd met behulp van het framework Fuel PHP waarin leveranciers (de gewone gebruikers) en Clone medewerkers (beheerders) de informatie over de releases kunnen toevoegen aan de Clone winkeldatabase. Naast de diverse velden zoals: artiest, titel, releasenummer, formaat, voorraad en beschrijving, kunnen de leveranciers ook grafische afbeeldingen en muziek mp3 previews uploaden.

Nadat de leveranciers de gegevens hebben geupload krijgt de contactpersoon bij clone een mailtje. Deze persoon controleert de informatie en de muziek en drukt na goedkeuring op 'publiceren'. De nieuwe release wordt aan de database toegevoegd en automatisch online gezet, de afbeelding wordt netjes op maat gesneden, de mp3tjes komen op de juiste plek.

Sneller

Door deze online applicatie hoeven de medewerkers minder tijd te besteden aan het bijhouden van release informatie. De informatie die door de leverancier zelf wordt geplaatst is sneller online.