Clone Distribution

Clone Records bestaat uit diverse onderdelen. Zo is er een online winkel, een eigen label, maar ook een distributie bedrijf. Dit laatste onderdeel heeft een lange tijd in de schaduw gestaan van de rest, terwijl het eigenlijk de spil is van het bedrijf. Clone Distributie verzorgt het importeren, verspreiden en promoten van allerlei soorten electonische dansmuziek. Ze doen dat voor sommige labels en artiesten exclusief in de hele wereld en voor andere in Europa.

Release agenda

Na het bouwen van de Release planner in 2012 ontstond bij Clone de behoefte om releases makkelijker aan de man te brengen. Een business-to-business kanaal waar in een oogopslag duidelijk wordt welke releases er deze week uit gaan komen, welke recente zijn verschenen en welke zeer binnenkort aankomen. Zo kunnen afnemers eerder bestellen of uitchecken of er een markt is voor bepaalde releases.

B2B Site

Menno Luitjes heeft van Joep-I de opdracht gekregen om een ontwerp te maken op basis van de huidige Clone website en de releaseplanner zoals gebouwd in de upload tool. Op basis van het ontwerp van Menno Luitjes heeft Joep-I een Laravel applicatie gebouwd waarin dit netjes inzichtelijk is gemaakt. Deze applicatie combineert de database van de Clone website en distributie kantooromgeving en de uploadtool en geeft per release de informatie, de previews, de afbeeldingen en een zip file ter download.

clonedistribution.com